Človek velikokrat pozabi na svoje zdravje, dokler ga samo ne opozori. Tako sem tudi sama bila prepričana da sem zdrava ko riba, dokler mi zgaga ni povzročila nešteto težav, vendar je bila kar dolga pot, da sem jaz spoznala, da mi probleme dela zgaga, ker me ni bolelo popolnoma nič razen grla. 

Saj veste kako je z grlom, ko je poletje ob krivimo klimo, ko je zima pa je kriv hladen zrak, vedno najdemo izgovor za to, ne pomislimo, pa da bi lahko bila to preprosto zgaga in ne zunanji faktorji. Tako je bilo pri meni. Ne bom rekla, da si nisem želela iti do zdravnika in sem tudi šla, pogledal mi je grlo in me preprosto odslovil z odgovorom, da ne vidi nič. Od zdravnika sem šla slabe volje, prvič zaradi tega, ker mene je grlo bolelo, drugič pa zaradi tega, ker mi je šel čas in sem izpadla, kot da hodim k zdravniku brez veze. Tako sem potem stvari spet reševala sama doma, koliko se je pač dalo, ker sem mislila, da sem pač občutljiva z grlom, nisem pa pomislila, da je zgaga moj problem, zakaj mene boli grlo.

Povem vam, da sem bila včasih čisto na tleh prav zaradi grla, ker nisem našla rešitve. Kasneje pa sem začela zelo grdo kašljati in tega kašlja se nisem mogla rešiti, prišlo je tako daleč, da sem šla spet do zdravnika, da je moj kašelj res grozen in se ne neha. No, pa je prišla rešitev za moje težave in to je zgaga. Končno sem šla na pregled želodca in ugotovili so mi močno kislino. Dobila sem tablete proti zgagi in po enem tednu sem bila zdrava ko riba. Moje grlo me ni več bolelo, prav čudno sem se počutila, ko nisem čutila čudnega občutka v mojem grlu in nisem mogla verjeti, da lahko zgaga naredi vse to.

 

Copyright © All right reserved.