V kozmetiki se velikokrat srečujemo s pripravki za lepšo in sijočo kožo, hialuronska kislina je tista, ki daje naši koži voljnost, vlažnost in elastičnost. Na trgu je ogromno krem in pripravkov, ki pripomorejo k ohranjanju lepe kože. Ker hialuronska kislina veže nase veliko količino vode in vzpodbuja proizvodnjo kolagena, ki zagotavlja boljšo strukturo in elastičnost kože, ki jo nahrani od znotraj. 

Kadar se odločamo za izbiro kozmetike, za hranjenje kože, so na voljo razni serumi, ki vsebujejo hialuronsko kislino. Serum se priporoča za nego suhe in kože v starejših starostnih obdobjih, priporočljiva uporaba pa je šele po štiridesedem letu, ko se prične zgodnje obdobje, tako imenovanega staranja. Ker je serum po strukturi v bolj koncentrirani obliko, kot razne kreme in mazivni pripravki za nego, daje bolj intenzivne in učinkovite rezultate. 

Serum in hialuronska kislina, ki je glavna sestavina, poskrbi za:

  • Preprečevanje prezgodnjega nastajanja gub
  • Ohranjanje svežega in mladostnega videza
  • Izboljševanje strukture kože
  • Spodbujanje obnavljanja kože
  • Blagodejni vpliv in delovanje na vezno tkivo v koži

Glavna sestavina seruma za nego je hialuronska kislina, zraven pa se najpogosteje uporabljajo karitejevo maslo, mandljevo olje in olje jojobe, ki pripomorejo k večji voljnosti kože, hialuronska kislina pa poskrbi za proizvodnjo kolagena v telesu. Z leti naše telo vedno počasneje proizvaja kolagen, zato je smotrno v začetni fazi staranja začeti z redno uporabo pripravkov za nego kože. Najpomembnejši dejavnik seruma za nego obraza, je izdatnejše vlaženje od znotraj.

Serumi s hialuronsko kislino imajo v primerjavi s kremami učinek počasnejše migracije v kožo, ki jo vlažijo od znotraj, je pa preverjeno da z uporabo seruma, so učinki vlaženja dolgotrajnejši. Zato je hialuronska kislina še kako pomembna sestavina pripravkov, njena naloga je da na naravni način vzpodbuja proizvodnjo kolagena. 

Serum in hialuronska kislina pa se lahko v telo vnašajo s pomočjo kapsul, katere uživamo redno na dnevni bazi in tako poskrbimo zase. 

Copyright © All right reserved.