Še dobro, da imava oba z možem izpit za čoln in ne le en

Moj mož me je prepričal, da moram opraviti izpit za čoln, da ga bom lahko kdaj zamenjala pri vožnji. Saj ima čisto prav. Če že imava čoln, je dobro, da imava oba izpit. Nikoli se ne ve kdaj bi morala jaz voziti čoln, ko ga recimo on ne bi mogel. Pa tudi kljub temu da je prijetno voziti čoln, je kdaj prijetno tudi samo sedeti, ko nekdo drug vozi čoln.

Poletje se je ravno začelo in morala sem pohiteti. Prijavo sem oddala zelo hitro in čez en teden sem imela tečaj in izpit za čoln sem naredila v dveh tednih. Sicer je bilo poletje že na polovici in moj mož je bil večinoma moj voznik. Tisti teden, ko sem prejela izpit, pa sem bila cel teden jaz njegov voznik, da se je malo odpočil in prijetno užival. Sicer moja začetniška vožnja ni bila tako prijetna kakor njegova, ampak, če imam izpit za čoln, vseeno potrebujem še izkušnje. Sem pa tja sem ga seveda zmotila pri prijetnem dremanju, ko je mirno opazoval valove.

En dan sva našla en manjši otoček in odločila sva se, da ga obiščeva. S seboj sva imela nekaj hrane in vodo ter tudi nekaj alkohola. Poiskala sva bližnjo senco in si pripravila piknik na plaži. Po tem, ko sva se najedla, pa sva si privoščila vsaj gin tonik. Jedla sva dovolj, vodo imava in ena pijača ne bo prav nič škodljiva. Žal pa ni bilo tako. En gin tonik je mene kar lepo prijel in glede na to, da imam izpit za čoln, komaj en teden, si nisem upala voziti nazaj. In tako je moj mož, ki je bil trezen, saj mu po enem gin toniku nič ni, peljal nazaj.

Tako sem ugotovila, kako dobro je, da imava oba izpit za čoln, da se v takšnih situacijah lahko najde rešitev.

Copyright © All right reserved.