Pozabila sem na magnezij in na to me je opomnil krč v nogi

Ko ti primanjkuje magnezij se lahko sredi noči zbudiš z močnim krčem v nogi. In točno to se mi je zgodilo danes ponoči in še vedno me boli, ko hodim. Sem ter tja pozabim, da moram vsaj nekajkrat na teden vzeti prehransko dopolnilo magnezij, ker se ukvarjam s tolikšnimi dejavnostmi, da je to obvezno.

Pred nekaj leti se mi je pogosto dogajalo, da me je zagrabil krč v nogi, ali pa so mi trzale mišice kje po telesu. Najbolj neprijetno je bilo, ko mi je kakšna mišica na obrazu začela trzati med sestankom. Recimo na veki. Tisto trzanje po navadi ni prenehalo niti do konca sestanka ali pa še dlje. Ko sem malce raziskovala, zakaj bi to lahko bilo, sem prišla do podatka, da lahko, da mi primanjkuje magnezij v hrani. Res sem takrat kupila dopolnilo, ki ga jemljem še danes. Nedolgo po tem sem opazila, da teh težav glede krčev v mišicah nimam več, pa tudi veka mi ni več trzala skoraj nikoli. No, razen takrat, ko morda malce pozabim na to, da moram to uživati. Sedaj sem zopet pozabila, da moram magnezij vzeti vsaj dvakrat na teden. Minilo je pa že precej več kol le en teden, ko nisem vzela niti enkrat. In ravno to danes močno obžalujem, saj komaj hodim. Takoj zjutraj sem vzela dopolnilo, ampak, da si zagotovim, da se to ne bo več dogajalo, bo verjetno trajala precej dlje kakor pa le en dan. Upam samo, da me ta bolečina v nogi kmalu mine.

Pozabila sem na magnezij in na to me je opomnil krč v nogi

Kdo bi si mislil, da lahko pride do take bolečine v mišici, medtem ko spiš. Najhujše je pa še to, ko se ta krč naredi tako nepričakovano in mi še nekaj sekund ni jasno, kaj se je zgodilo, ko me zbudi takšna bolečina. Vsaj rešitev imam, če ne drugega in to je magnezij dopolnilo, ki me vedno slej ko prej reši.

 

Copyright © All right reserved.