Ko se nekdo odloči, da bo doma imel kužka, se mora dobro zavedati tudi svoje odgovornosti. Imeti kužka pomeni, da bo potrebno skrbno skrbeti zanj. Sama sem si kužka zelo želela, a nisem vedela, ali ga lahko imamo. Vedela sem, koliko skrbi in nege potrebuje. Vseeno pa je tudi pri nas prišla odločitev in kupili smo kužka. Seveda je bila prva skrb pasja prehrana. Tako sem šla v trgovino in vprašala za nasvet, kakšna pasja hrana je najboljša za našega kužka. 

Moram reči, da sem tisti dan prav uživala v nakupu. Kajti nisem kupila samo hrane, kupila sem tudi vse potrebno za kužka.

 Kako pomembna je pasja prehrana?

Stvari za kužka:

  • pasja prehrana,
  • postelja,
  • ovratnica,
  • šampon.

Prav uživala sem v tem, kaj vse bi mu še lahko kupila. Ker pa je bil še majhen, sem vedela, da me večji nakup še vseeno čaka, ker bo vse to prerasel. Glavno je bilo to, da sem izbrala pravo hrano, da bo zdravo rasel. Kupili smo kužka velike pasme, tako da je to bila za vse nas kar velika sprememba na katero smo se mogli navaditi. Sedaj smo se že navadili in prav lepo nam je. Otroci so tisti, ki so morali prav tako sprejeti odgovornost in poskrbeti, da so kužka peljali na sprehod. Kar pa se tiče prehrane, pa je pasja prehrana stroga in vsi točno vemo, koliko te hrane lahko naš kuža dnevno poje. Ne dajemo mu nobene druge hrane, tako da bomo vztrajali na tem, da se prehranjuje samo z briketi. Kajti tako vemo, da bo naš kuža najbolj zdrav. Tudi mi si včasih zaželimo, da bi mu dali za jesti kaj drugega, vendar do sedaj smo skrbni in tega še nismo naredili. Je pa res, da moramo biti pozorni, ko dobimo obiske. Kajti takrat se hitro zgodi, da bi mu kdo dal kakšen pribojšek iz mize. 

Copyright © All right reserved.